The Cappa

Вила Рай
Село Огняново

Село Огняново е разположено на десния бряг на река Канина в подножието на родопския рид Дъбраш. Най-близкият град е Гоце Делчев – на 12 километра на югозапад, а известният зимен курорт Банско е само на 40км от селото.

Климатът е преходносредиземноморски поради близостта на селото до Бяло море в Гърция. Гръцките плажове на Керамоти и Кавала са само на час и половина от Огняново. Край селото има находище на диатомит (кизелгур). Там е открит къс кизелгур с отпечатък на риба, което показва, че някога районът около Огняново е бил дъно на сладководно езеро.

Селото се намира се на богат на растителност хълмист район, заобиколен от Пирин и Родопите. Има специфичен микроклимат, който е свързан с цъфтенето на естествените акациеви насаждения. Огняново е известен балнеоложки център, чийто най-популярен и голям минерален извор е познат под името Мирото.

Според местните минералните води тук лекуват над 100 вида заболявания, сред които болести на опорно-двигателната система, ендокринната, дихателната и храносмилателната системи, обмяна на веществата, нервни, гинекологични и сърдечно - съдови болести.

За резервации

+359 899 91 62 83
Мнения

Какво споделят клиентите ни?